Tervetuloa Vantaan kaupungin lukudiplomisivustolle!

Valitse itsellesi alla olevista diplomeista sopivin. Diplomit on suunniteltu eri ikäisille ja eritasoisille lukijoille.


Satudiplomi perheille ja ryhmille

Avaa

Satudiplomi on tarkoitettu perheiden ja pikkulapsiryhmien lukuharrastuksen tukemiseen sekä yhteisten lukutuokioiden edistämiseen. Diplomin voivat suorittaa myös itsenäiset satujen ystävät. Satudiplomi suoritetaan joko lukemalla itse tai kuuntelemalla alla olevilta listoilta kymmenen (10) kirjaa, joista vähintään viiden (5) tulee olla satukirja.Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden (1) kirjan. Kirjan voi lukea tai kuunnella millä tahansa kielellä. Luetuista kirjoista tehdään vapaamuotoinen koontilista. Ryhmät ja perheet saavat ryhmädiplomin, yksittäiset suorittajat saavat diplomin omalla nimellään.

Henkselirouva-kirjat

Diplomi 1 (luokat 1–2)

Avaa

Diplomi 1 on tarkoitettu erityisesti 1.–2. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kahdeksan (8) kirjaa tältä listalta. Vähintään yhden (1) pitää olla runokirja. Tietokirjoja ja kuvakirjoja saa lukea enintään kaksi (2) kutakin. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden (1) kirjan. Jos kirjasta on olemassa äänikirja tai e-kirja, voit kuunnella tai lukea myös sen. Voit lukea kirjan millä tahansa kielellä. Apua voit kysyä opettajalta tai kirjastosta. Kun olet suorittanut lukudiplomin 1, voit halutessasi suorittaa bonusdiplomin lukemalla samalta listalta kymmenen eri kirjaa.

Pikku-Litti ja lempparieno

Diplomi 2 (luokat 3–4)

Avaa

Diplomi 2 on tarkoitettu erityisesti 3.–4. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kymmenen (10) kirjaa. Valitse kirjat tältä listalta. Vähintään yhden (1) pitää olla runokirja. Sarjakuvia, tietokirjoja ja kuvakirjoja saa lukea enintään kaksi (2) kutakin. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden kirjan. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voit kuunnella myös sen. Voit lukea kirjan millä tahansa kielellä tai e-kirjana. Apua voit kysyä opettajalta tai kirjastosta. Kun olet suorittanut lukudiplomin 2, voit halutessasi suorittaa bonusdiplomin lukemalla samalta listalta kymmenen eri kirjaa.

Akimbo ja käärmeet

Diplomi 3 (luokat 5–6)

Avaa

Diplomi 3 on suunnattu erityisesti 5.–6. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kaksitoista (12) kirjaa. Valitse kirjat tältä listalta. Vähintään yhden pitää olla runokirja. Sarjakuvia ja tietokirjoja saa lukea enintään kaksi kutakin. Voit myös katsoa kaksi elokuvaa. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden kirjan. Jos kirjasta on olemassa äänikirja tai e-kirja voit kuunnella tai lukea e-kirjan. Voit lukea kirjan millä tahansa kielellä. Apua voit kysyä opettajalta tai kirjastosta. Kun olet suorittanut lukudiplomin 3, voit halutessasi suorittaa bonusdiplomin lukemalla samalta listalta kaksitoista eri kirjaa lisää.

Vakoojat

Diplomi 4 (yläkoulu)

Avaa

Diplomi 4 on suunnattu erityisesti 7.–9. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kaksitoista (12) kirjaa. Valitse kirjat tältä listalta. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden kirjan. Voit lukea kirjan jatko-osan, vaikka sitä ei olisi listalla mainittu. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voit kuunnella myös sen. Voit lukea kirjan millä tahansa kielellä. Apua voit kysyä äidinkielen ja kirjallisuuden opettajalta tai kirjastosta. Kun olet suorittanut lukudiplomin 4, voit halutessasi suorittaa samalta listalta bonusdiplomin ja/tai superbonusdiplomin. Bonusdiplomin saat, kun luet yhteensä kaksitoista (12) sarjakuva-, runo- ja satukirjaa tai katsot elokuvia. Superbonusdiplomin saat, kun luet toiset kaksitoista (12) kirjaa tältä listalta.

Cirque du Soleil: worlds away (USA 2012)

Diplomi A (esikoulu ja S2 luokat 1–2)

Avaa

Diplomi A on tarkoitettu erityisesti esikoululaisille ja 1.–2. luokkien S2-oppilaille. Diplomin saat, kun luet kuusi (6) kirjaa. Valitse kirjat tältä listalta. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden kirjan.Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voit kuunnella myös sen. Voit lukea kirjan millä tahansa kielellä. Apua voit kysyä opettajalta tai kirjastosta. Kun olet suorittanut lukudiplomin A, voit suorittaa bonusdiplomin lukemalla samalta listalta kuusi eri kirjaa.

Lasten oma lintukirja

Diplomi B ( S2 luokat 3–6)

Avaa

Diplomi B on tarkoitettu erityisesti 3.–6. luokkien S2-oppilaille. Diplomin saat, kun luet kahdeksan (8) kirjaa. Valitse kirjat tältä listalta. Kirjoista kaksi (2) voi olla sarjakuvia. Samasta kirjasarjasta voi valita vain yhden kirjan.Jos kirjasta on olemassa äänikirja, voit kuunnella myös sen. Apua voit kysyä opettajalta tai kirjastosta. Kun olet suorittanut lukudiplomin B, voit halutessasi suorittaa bonusdiplomin lukemalla samalta listalta kahdeksan eri kirjaa.

Paras ystävämme : koiratietoa selkokielellä

Toisen asteen diplomi

Avaa

Tämän diplomin voivat suorittaa lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat. Saadakseen diplomin opiskelijan on luettava 12 kirjaa. Jos kirjasta on olemassa äänikirja, sen kuunteleminen korvaa kirjan lukemisen. Kirjasarjasta voi lukea minkä tahansa osan.

Nälkävuosi

Diplom 1 (åk 1–2)

Avaa

För att få diplom 1 ska du läsa tio böcker från nedanstående lista. Om boken finns som ljudbok kan du gärna lyssna på den. En bok ska vara från avdelningen RIM OCH RAMSOR. Dina föräldrar får gärna läsa högt för dig.

Klass 1b-serien

Diplom 2 (åk 3–4)

Avaa

För att få diplom 2 ska du läsa tio böcker från nedanstående lista. En bok ska vara en bok från avdelningen PÅ VERS. Om boken finns som ljudbok får du gärna lyssna på den.

Stallet på kullen

Diplom 3 (åk 5–6)

Avaa

För att få diplom 3 ska du läsa tio böcker från nedanstående lista. Om boken finns som ljudbok får du gärna lyssna på den.

Huset vid vägens slut

Sagodiplom

Avaa

För att få Sagodiplomet skall du läsa minst 10 böcker från nedanstående lista.Från samma bokserie kan du välja en bok. Om det finns en ljudbok av boken, kan du gärna lyssna på den.

Tänk om...

Диплом 1 (1-2 класс) (Diplomi 1 Venäjä)

Avaa

Литература для внеклассного чтения ученикам 1-2 классов (7-8 лет). Для получения "Диплома читателя" в течение учебного года нужно прочесть 8 книг из нашего списка или по своему выбору (посоветуйся с учителем, библиотекарем или родителями). Можно выбрать любое произведение авторов, книги которых представлены в наших списках или вместо обычной книги послушать аудиокнигу. Подробнее о "Дипломах читателя" - в разделе Materiaaleja на сайте www.lukudiplomi.net Diplomi 1 on tarkoitettu erityisesti 1.–2. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kahdeksan (8) kirjaa tältä listalta. Valitse vähintään yksi (1) kirja jokaisesta kategoriasta.

Элла в первом классе

Диплом 2 (3-4 класс) (Diplomi 2 Venäjä)

Avaa

Литература для внеклассного чтения ученикам 3-4 классов (9-10 лет). Для получения "Диплома читателя" в течение учебного года нужно прочесть 10 книг из нашего списка или по своему выбору (посоветуйся с учителем, библиотекарем или родителями), можно выбрать и другое произведение указанного автора или вместо обычной книги прослушать аудиокнигу. Подробнее о "Дипломах читателя" - в разделе Materiaaleja на сайте www.lukudiplomi.net Diplomi 2 on tarkoitettu erityisesti 3.–4. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kymmenen (10) kirjaa. Valitse vähintään yksi (1) kirja jokaisesta kategoriasta.

Волшебные сказки Китая

Диплом 3 (5-6 класс) (Diplomi 3 Venäjä)

Avaa

Литература для внеклассного чтения ученикам 5-6 классов (11-12 лет). Для получения "Диплома читателя" в течение учебного года нужно прочесть 12 книг из нашего списка или по своему выбору (посоветуйся с учителем, библиотекарем или родителями), можно выбрать и другое произведение указанного автора или вместо обычной книги прослушать аудиокнигу. Подробнее о "Правилах игры" - в разделе Materiaaleja на сайте www.lukudiplomi.net Diplomi 3 on suunnattu erityisesti 5.–6. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kaksitoista (12) kirjaa. Valitse vähintään yksi (1) kirja jokaisesta kategoriasta.

Мифы русского народа

Диплом 4 (7-9 класс) (Diplomi 4 venäjä)

Avaa

Литература для внеклассного чтения старшеклассникам, ученикам 7-9 классов (13-16 лет). Для получения "Диплома читателя" в течение учебного года нужно прочесть 12 книг из нашего списка, как минимум одну из каждой категории. Хотя совсем не обязательно строго следовать рекомендациям! Можно выбрать и другое произведение указанного автора или любую книгу на свой вкус: найти в библиотеке, в Интернете или взять у друга (при выборе посоветуйся с учителем, библиотекарем или родителями). Можешь прочесть её или послушать аудиоверсию. Обрати внимание на то, о чём выбранная тобою книга и к какой категории её можно отнести. Подробнее о "Правилах игры" - в разделе Materiaaleja на сайте www.lukudiplomi.net Diplomi 4 on suunnattu erityisesti 7.–9. luokkien oppilaille. Diplomin saat, kun luet kaksitoista (12) kirjaa. Valitse vähintään yksi (1) kirja jokaisesta kategoriasta.

Сталинский нос

English reading diploma

Avaa

To gain the diploma read ten (10) books from the list. Try to find titles from different genres. If you can't find suitable books, ask an adult to help you. The grade recommendations are for guidance only, not a strict rule. If you can find the titles as audio books, you can also listen to some of them.

Too many babies
Kirjaudu