Hyppää mukaan Suureen Lukuseikkailuun syksyllä

Suomen 100-vuotisjuhla vuoden aikana Vantaan varhaiskasvatus ja kaupunginkirjasto kutsuvat lapsia suureen lukuseikkailuun.  Tavoitteena on yhdessä lasten kanssa tutustua sataan suomalaisen lastenkirjaan 1.8.- 1.12.2017 välisenä aikana.  Lapset tekevät kirjoista oman arvioin ja nämä arviot julkaistaan 100 suomalaista lastenkirjaa – hankkeen omassa blogissa.

Elo- ja joulukuun aikana blogissa julkaistaan lasten lukemiseen liittyviä kirjoituksia, lasten tekemiä omia satuja ja videoita sekä infoa lasten omasta satudiplomista.

Hanke on suunnattu alle kouluikäisille lapsille.

Miten pääset mukaan:

  1. Lasten kirjoista löytyy oma lista blogista.
  2. Valitse sieltä kirja tai kirjoja, jotka halut lukea.
  3. Lainatkaa kirja kirjastosta tai naapurilta. Listassa oleva kirja saattaa toki löytyä myös päiväkodista tai lapsilta kotoa.
  4. Lukekaa kirja yhdessä ja sen jälkeen arvioikaa kirja myös yhdessä.
  5. Arviointi tehdään blogista löytyvien ohjeiden mukaisesti erilliseen lomakkeeseen.
  6. Arvioinnissa käytetään hymynaamoja
  7. Hymynaamojen lisäksi voitte jättää sanallisen arvioinnin, jos niin haluatte.

Tiedustelut:
Nina Konttinen
varhaiskasvatuksen palveluasiantuntija nina.konttinen(at)vantaa.fi,
Heli Eboru
Pedagoginen informaatikko Vantaan kaupunginkirjasto heli.eboru(at)vantaa.fi

 

 

Kirjastoauto Jumboilee, vol 1

img_20161022_115548

Lokakuisena lauantaina – 22.10 – kirjastoauto päräytti Jumbon parkkipaikalle. Kauppakeskus vietti syntymäpäiväjuhlia, jonne myös kirjastoauto oli kutsuttu mukaan ohjelmanumeroksi. Siispä vedettiin kirjastohupparit niskaan ja kurvattiin paikalle neljän kirjastolaisen voimin 🙂

kirjastoauto-jumboilee-flyeri

Autossa oli värityskuvia, aiheina pokémonit sekä Vantaan uusi pelimaskotti Vandamon. Suositut aiheet; värittäjiä oli välillä jonoksi asti.

mascot-2

Vandamon

Jalkauduimme kauppakeskukseen houkuttelemaan ihmisiä autolle. Kävijöitä olikin nelituntisen aikana noin 80. Aika moni aikuiskävijä yllättyi siitä, että kun lainaa Vantaan kirjastoautosta niin aineiston voi palauttaa vaikka Espoon autoon tai Lumon kirjastoon, eikä maksa mitään. Huomattiin että oltaisiin voitu ottaa mukaan myös Espoon ja Helsingin autojen aikataulut, kysyntää niille olisi ollut.

Seuraava retki tehdään lauantaina 19.11, silloin kirjastoauto on mukana Jumbon jouluavajaisissa ja viettää samalla Peliviikkoa.

Tässä videokooste päivästä: